EΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ

Νέες ζωγραφιές και ποιήματα… με θέμα την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ,
Παρουσιάζονται δύο ανέκδοτες ποιητικές συλλογές και άγνωστοι πίνακες του Κερκυραίου ζωγράφου – συγγραφέα Παναγιώτη Μαυρόπουλο / Σταυριώτη.
……………………………………..
EΛΛΗΝΩΝ ΘΕΩΝ & ΗΡΩΩΝ ΘΥΜΙΑΜΑΤΑ
…στη νέα ιστοσελίδα…

http://ancientgreece-psmavro.blogspot.com/

Σχεδιασμός, Επιμέλεια, Κείμενα και ζωγραφιές του Παναγιώτη Μαυρόπουλου
……………………………………..
P.S.Mavro/Stavrioti γράφει…
……………………………………..
«Τιμή» και όχι «Λατρεία»!

Xωρίς να θεωρηθεί «κόλλημα» η αγάπη μου για την Αρχαία Ελλάδα, επιδίωξα με αυτή την ΠOIHTIKH ΣΥΛΛΟΓΗ μου, να «υμνογραφήσω», επηρεασμένος φυσικά, κυρίως από τους πανάρχαιους Ορφικούς Ύμνους.
Η «αρχαιολατρία» αυτή δεν αποσκοπεί στην αναβίωση των περασμένων, πολύ περισσότερο δεν επιδιώκετε, εκ μέρους μου, με κανέναν τρόπο, η επάνοδος στην «Πατρώα Θρησκεία».
Η Ποιητική ασχολία μου αυτή, θέλει περισσότερο να αποδώσει «Τιμή» στις «Πατρώες» και «Μητρώες» θεότητες, στους Ήρωες και τους Σοφούς προγόνους μας… παρά να αποδώσει θρησκευτική «Λατρεία» σε αυτούς!
Ζωγραφιές στους τοίχους του σπιτιού μου.

Παράλληλα διάλεξα να εικονογραφήσω, αυτά τα ποιήματα, με ζωγραφιές που έφτιαξα ο ίδιος, κυρίως στους τοίχους του σπιτιού μου. Θεοί – θεές – ημίθεοι – ήρωες και σοφοί απεικονίζονται με το δικό μου ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ τρόπο… που στηρίζετε όμως πάνω σε αρχαϊκά ή κλασικά πρότυπα (αγγειογραφίες).
Ποιήματα και Χαρακτικά έργα

Η νέα Iστοσελίδα http://ancientgreece-psmavro.blogspot.com είναι συνδεμένη και με ένα άλλο blogspot όπου σε αυτό παρουσιάζω παλαιότερη σχετική ΠOIHTIKH συλλογή με τον τίτλο «Δούρειος Ίππος» εικονογραφημένη με XAPAKTIKA μου. Και η δύο ιστοσελίδες αποτελούν ένα ενιαίο εικαστικό και αισθητικό σύνολο.
Hλεκτρονική Eγκυκλοπαίδεια
Ταυτόχρονα «κλικάροντας» επάνω στις ζωγραφιές με τα εικονιζόμενα πρόσωπα οδηγείστε σε αντίστοιχες σελίδες της «BΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ», της «ελεύθερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας που γράφετε συμμετοχικά». Η ελληνική έκδοσή της «BΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ»… περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή πάνω από 56.000 άρθρα. Έτσι, ο επισκέπτης παίρνει βασικές πληροφορίες για το εικονιζόμενο πρόσωπο (π.χ. για το Σωκράτη, τον Αχιλλέα, την Αθηνά… κλπ)
Ο σκοπός της Iστοσελίδας http://ancientgreece-psmavro.blogspot.com δεν είναι κερδοσκοπικός (δεν υπάρχει καμία χρέωση) απλά, σαν ζωγράφος-συγγραφέας (αντί έκδοσης και έκθεσης) παρουσιάζω με αυτό το τρόπο την KAΛΛITEXNIKH EPΓAΣIA μου, προβάλλοντας την ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ και δίνοντας την δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να βρει βασικές πληροφορίες για τους ξεχωριστούς Έλληνες προγόνους μας.
Έλληνας γεννιέσαι… αλλά γίνεσαι κιόλας!
Iδιαίτερα τώρα που η πολύπολιτισμικότητα μοιάζει να μας απειλεί… πιστεύω ότι, ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε την «Ελληνικότητά μας, είναι η γνώση και η προβολή αυτής της  «Ελληνικότητας»! Το παρεξηγημένο «πας μη Έλλην βάρβαρος» δηλώνει πως, ο κάθε πολιτισμένος – γνώστης της Ελληνικής αρχαιότητας και των πανανθρώπινων διδασκαλιών της, μπορεί να νιώθει και ΕΛΛΗΝΑΣ!
Aφιερωμένη εξαιρετικά…
Ταυτόχρονα, αυτή την Iστοσελίδα http://ancientgreece-psmavro.blogspot.com/ εγώ και οι σύζυγος μου, ΤΗΝ AΦIEPΩNOYME ΣΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και τους ΝΕΟΥΣ, για να θυμούνται πώς, όσο «ασήμαντη» και να φαντάζει η δική μας γενιά, τόσο EΞAIΣIOI, ΘΑΥΜΑΣΤΟΙ και ΣHMANTIKOI ήταν οι γεννήτορες – προπάτορες μας – όχι μόνο για εμάς, αλλά για όλο τον Κόσμο!
Όλα είναι ένα Ποιητικό – Zωγραφικό παιχνίδι – «καλλιτεχνική άδεια»! Ένα ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα που ελπίζω να σας αρέσεις.
Απολάψτε το.
Eπισκεφτείτε την:
P.S.Mavro/Stavriotis
e-mail: psmavro@yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.