Ο ΑΝΘΡΩΠΟΔΕΙΝΟΚΟΣΜΟΣ …του Θανάση Πάνου

 

3030 μΧ .

Το διεθνές συνέδριο παλαιοντολόγων αποφάνθηκε για το στήθος που βύζαξε ολόκληρες γενιές ανθρώπων στις αλλεπάλληλες σειρές γήινων προθαλάμων.

» ‘Ο Αρχαίος πατέρας έσπασε τον υμένα του σκότους και από τα θραύσματα της αρχής ξεχύθηκε η ιστορία. Οι ορίζοντες ήσαν διαυγείς και οι ωκεανοί γεμάτοι θώκους αγέννητων πλασμάτων. Όταν ακούστηκε ο πρώτος ήχος, μορφές μονοκύτταρες έκρουσαν την αρχή. Κυανόφυτα, ξηράς βακτήρια και στη θάλασσα βραχιόλια, οστρακόδερμα, τρίλοβες με πόδια γαρίδας αλλά και ψυλόξειρες μπαλίτσες κυριάρχησαν. Η πρώτη σπονδυλωτή στήλη πήρε μορφή με το Ευσθενόπτερον το οποίο βγήκε με περιέργεια από την θάλασσα και ανέπνευσε αέρα ξηράς. Τα ιχθυαπολιθώματα αποκάλυψαν ότι ο ανθρωποδεινόκοσμος ήταν πολύπλοκος λόγω της συνεχούς προσαρμογής των σωμάτων στις νέες ιδέες. Εξελιγμένα ευέλικτα τα ανθρωποειδή οργανώθηκαν σε κοινωνίες από την τριαδική περίοδο της πρώτης παγκοσμιοποίησης , με άρχοντες και αρχόμενους. Κατά την Ιουρασική περίοδο και την αρχή της Κρητιδικής η εξουσία τους άρχισε να γίνεται εμφανής και μεταλλάξεις αλυσιδωτές δημιούργησαν διάφορα πολιτεύματα συναρτούμενα από τις Θρησκείες τους. Πολιτικοί Στρουθιόμιμοι χρησιμοποιούσαν γλοιώδη υγρά για να ισορροπούν στην εξουσία και γαντζώνονταν πάνω σε θεσμούς περπατώντας χωρίς να αγγίζουν την πορεία τους οι νόμοι.

Στη βόρια γη υπήρχαν οι τυραννόσαυροι, μεγαλόσταυροι με δυνατά οπίσθια προπονημένα σε μαλακά καθίσματα με βοηθούς οβιράπτορες στρατηγούς. Σε άλλες περιοχές είχαν άλλα ονόματα όπως κομψόγναθοι, διπλόδοντες και αλλοπρόσαυροι. Ζούνε ακόμα στα παραμύθια ως δράκοι οι αιμοδιψείς. Και από την Βόρια και από την Νότια γη όλοι έσκουζαν με βρυχηθμούς ζαχαρωμένους και προπαγάνδιζαν με όμορφες εικόνες και εύγεστη τροφή υποσχόμενοι για την ηρεμία και ευτυχία που φέρνει η διατήρηση της στασιμότητας. Από τους διανοούμενους Αινιγμόσαυρους βρέθηκαν ελάχιστα μόνο κρανία πάνω σε σπάνια μισοκαμμένα βιβλία. ‘Όπου το κλίμα ήταν ήπιο και υγρό γεννήθηκαν ιτιές, τριανταφυλλιές, μανόλιες, βελανιδιές και αμπέλια που βοήθησαν στην διατήρηση των Ειρηνόσαυρων. Απολιθώματα Στεγόσαυρων βρέθηκαν σε όλες τις εποχές , μέσα σε οικίες όπου ζούσαν, γεννούσαν και πέθαιναν, έτσι απλά. Υπήρξαν πολλές φυλές φυγάδων μεταναστών , χωρίς όπλα αλλά με δυνατά χέρια και πόδια για οποιαδήποτε εργασία. Από τα δάση προήλθαν οι Αβεκεράτοπες αθλητές και πρωταθλητές και οι Κεράτωπες και πεζέταιροι πού τρέφονταν με πικρά φαγητά και διαιώνισαν τις ορδές των ωμών και αδίστακτων πολεμιστών. Οι μουγγόμυχοι θαλαμηπόλοι υπήρχαν σε όλες τις εποχές ως αυλοκόλακες μυριόποδα που πλαισίωναν τους Τυρανόσαυρους όπως και οι Αλεκτωρόσαυροι οι θωρακισμένοι με τυχοδιωκτισμό έμποροι. Απολιθώματα κοπριάς παχυκεφαλόσαυρων αποκάλυψαν ότι ακόμη και οι βάρβαροι αλείφονταν με ειδικές κόλλες και αρώματα για να γίνουν ελκυστικότεροι.

Και οι πολιτισμένοι και οι βαρβαρόσαυροι είχαν Τρικεράτοπες κερασφόρους ιερείς που συντηρούσαν Ναούς, έδιναν χρησμούς , φαντασμαγορικούς φόβους και ασφάλεια για τον άγνωστο , όπως ο φόβος του θανάτου. Ευλογούσαν με λιβάνια τις θήκες των μαχαιριών όταν για ιερούς σκοπούς θα όπλιζαν τα χέρια. Το γένος των Ημιθεόσαυρων υπήρχε έως το τέλος της πρώτης Ομηρικής περιόδου, αλλά οι Ρωμαϊκοί Ιμπεριουμσαυροι τους εξαφάνισαν ταχύρυθμες κινήσεις η εξέλιξη της τεχνολογίας μπόρεσε να ελέγξει τα μονοπάτια της σκέψης και της συνείδησης δημιουργώντας ένα νέο λιμβικό σύστημα. Με απλές περιτοναϊκές καθάρσεις έσβησαν ακόμη και την κρίση και αντιληπτική ικανότητα .

Οι Τρικεράτοπες Κερασφόροι ιερείς συντήρησαν μόνο τον φόβο της Θείας οργής και την άχρωμη ηρεμία και υποταγή σε αξίες πλαστικές. Η ανθρωποκοινωνία με ελάχιστες διαφορές μέσα στην επικράτηση της τελευταίας παγκοσμιοποίησης, δεν απέφυγε τελικά τον πόλεμο που ως αμείλικτος Θεός οδήγησε στην παγερή ήττα όλων. Εικάζεται πως οι ουρανοί έβρεξαν γαλάζια φωτιά , πυρηνικά πολυπληθή στοιχεία και οι οβίδες και τα έξυπνα όπλα αλλά και οι μαχητές και οι άμαχοι όλοι, έγιναν ένας ραδιενεργός κόμπος στο τέλος της πετρελαϊκής περιόδου.

Μια μόνο ράτσα , κλώνων ξενιστών πέρασε στο νέο τοπίο της Γκουέρνικα , με μόνο εναπομείναντα πλούτο την τεχνογνωσία της βιοιατρικής και της αέναης αναπαραγωγής ευνουχισμένων ιδεολογιών ..

 

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ (ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ¨»ΖΩΑ ΑΓΡΙΑ & ΟΙΚΟΣΙΤΑ» )

 

links
Ποίηση-Λογοτεχνία Θανάσης Πάνου
Art-Imeros Thanasis Panou

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.