Λογοδιάρροια #1

Μου αρέσει πολύ να βλέπω ψυχαγωγικές εκπομπές τις ώρες εργασίας μου. Έτσι συνδυάζω την εργασία με την χαρά, το παιχνίδι, την λάμψη, τον κοινωνικό προβληματισμό και τα προβλήματα των απλών καθημερινών γυναικών…

Η Μαρία από τον Πειραιά 28 χρόνων, νοιώθει να πνίγεται από τον “τύραννο” σύζυγο της και πατέρα του ενός από τα τρία παιδία της. Μπορεί να τον έχει απατήσει κατ’ εξακολούθηση με άλλους άντρες, αλλά και αυτός πρέπει να καταλάβει ότι έχει αλλάξει και τον αγαπάει. Όταν την έπιασε πρόσφατα με τον καλύτερο του φίλο στο κρεβάτι τους, τόλμησε να την χτυπήσει. Εκείνη τον απείλησε ότι θα πάρει τα παιδιά, θα φύγει και δεν θα τα ξαναδεί. Εκείνος δεν την ξαναχτύπησε. Επιτέλους, βρήκε το κουμπί του.

Η Μαρία από Κηφισιά 26 χρόνων, προβληματίζεται πολύ για τον αν θα πρέπει να κρατήσει τη σχέση της με τον Κώστα, που αγαπιούνται από μικρά παιδιά ή αν θα πρέπει να τον παρατήσει για να κάνει τη ζωή της με τον πλούσιο, ηλικιωμένο αφεντικό της που την φλερτάρει. Ο Κώστας ξόδεψε τις οικονομίες μιας ζωής για να αγοράσει ένα σπιτάκι και να παντρευτούν μες το χρόνο. Το παντρεμένο αφεντικό της, έχει παλάτι στη Μύκονο. Εκείνη είναι τρελά ερωτευμένη με τον δεύτερο και είναι αποφασισμένη να αμαρτήσει.

Το πιο εκνευριστικό είναι ότι όλο και κάποιος ή κάποια αναλαμβάνει την υπεράσπιση της Μαρίας την στιγμή που άλλοι πανελίστες αγανακτούν. Εμείς με τη σειρά μας, αν και έχουμε βάσιμες υποψίες ότι είναι στημένα, πολλές φορές αναρωτιόμαστε για το που βαδίζει η κοινωνία μας (σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα για την Μαρία της δικιάς μας γειτονιάς). “Πουτάνες…” σκεφτόμαστε… Το πιο εκνευριστικό είναι ότι κάποιοι άλλοι μετράνε νούμερα με τις πιασάρικες πουτανοϊστορίες, που τραβούν τον τηλεθεατή με κάποια υπερφυσική δύναμη.

Στη συνέχεια βλέπουμε λαμπερά ζευγάρια που μας τα πλασάρουν σαν πρότυπα που θα έπρεπε να τα ζηλεύαμε! Θα παντρευτούνε ή όχι? Το μεγάλο ζήτημα της ηθικής μας κοινωνίας. Δεν αντέχω να βλέπω τα λαμπερά ζευγάρια της showbiz αλλά τα βλέπω όταν θέλω να βρίσω. Η Ελληνική οικογένεια Beckham λόγου χάρη ή μια γνωστή γυμνάστρια-τραγουδίστρια και celebrity (που είχε δηλώσει ότι ο άντρας που θα παντρευτεί θέλει να βγάζει περισσότερα από αυτή) και πήρε έναν ποδοσφαιριστή. Να τη χαίρεται. Επίσης δεν μπορώ να δεχτώ ως ερωτευμένο και ταιριαστό ζευγάρι την ζουμερή ξεκωλοτραγουδίστρια με τον αγαπημένο της που είναι manager ή ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων ή πάμπλουτος επιχειρηματίας, που έχει την ηλικία του πατέρα της. Σε μια γνωστή περίπτωση, το “παλικάρι” ήταν φίλος με τον πατέρα της! Από τη μία μας προβάλουν τους παραμυθένιους έρωτες τους και από την άλλη προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν υπάρχει ο έρωτας και αν υπάρχει έχει ημερομηνία λήξης. Το τεκμηριώνουν και επιστημονικά!

Μας παρουσιάζουν επίσης μέσω της τηλεόρασης και των περιοδικών, ένα πρότυπο άντρα που θυμίζει περισσότερο ανδρείκελο. Πρέπει να είμαστε κουρεμένοι, ξυρισμένοι (παντού), επιμελώς ατημέλητοι, καλοντυμένοι και ευνουχισμένοι με στητά αρχίδια και να δεχόμαστε το κέρατο! Το “cosmopolitan” και άλλα τέτοια %$k@+@* σαν το τηλεοπτικό “sex and the city” προσπαθούν να κάνουν (και πολλές φορές το πετυχαίνουν) πλύση εγκεφάλου σε μικρά κοριτσάκια αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Είναι ελεεινοί.

Ας μη ξεχνάμε και τα περιοδικά με γυναίκες, ακόμα και ανήλικα κοριτσάκια (είδα δεκαπεντάχρονο να ποζάρει λες και έπαιζε σε τσόντα) που πουλάν (οπτικά) το κορμί τους για να γίνουν αντικείμενο θαυμασμού (και αυνανισμού). Μας σερβίρουν την τέλεια γυναίκα με μεγάλα βυζιά, τέλειες αναλογίες, πρόστυχο βλέμμα που ζητάει εσένα και εμένα. Τα ψέματα τελείωσαν. Όχι στον φασισμό της τελειότητας!

Υπάρχουν τώρα πολλά κοριτσάκια καθώς και μεγαλύτερες γυναίκες, που ζηλεύουν τη δόξα και θαυμάζουν αυτά τα πρότυπα (αν και πολλές φορές τα κατηγορούν). Κάνουν τα πάντα για να τους μοιάσουν, εμφανισιακά τουλάχιστον και προσπαθούν να βρουν έναν καλό, κοινωνικά αποδεκτό γαμπρό που θα έχει ένα καλό πορτοφόλι για να τις κάνει πριγκίπισσες. Και κάτι άλλο που τις περισσότερες φορές συνδέεται και με τα παραπάνω… οι γυναίκες ωριμάζουν πιο γρήγορα από τους άντρες με αποτέλεσμα να αναζητούν από μικρές έναν άντρα που να μπορεί να τους προσφέρει περισσότερα σε όλους τους τομείς από ότι ένα ανώριμο αγόρι της ηλικίας τους. Αυτή η μεγάλη και ιστορική, επιστημονική ανακάλυψη έχει αλλού τις ρίζες του… στην συντηρητική κοινωνία μας που από τα παλαιά χρόνια ένας καλός γαμπρός για την κόρη, ήταν ένας ώριμος και σοβαρός κύριος με αρκετά λεφτά (βλέπε Ελληνικές ταινίες και γύρω σου).

Οι θανατηφόρες γκόμενες είναι πλαστικές. Ένα ψέμα. Το μακιγιάζ έχει εισχωρήσει στον εγκέφαλο τους. Αν κάποιος θέλει τέτοια γκόμενα ας παραγγείλει μια πλαστική κούκλα. Μπορεί ακόμα να αγοράσει ένα πλαστικό μουνί σκέτο ή έναν πλαστικό κώλο. Θα του ‘ρθει σίγουρα πιο οικονομικά! Αν ζητάς αγάπη και έχεις αγάπη για να δώσεις, πρέπει να κοιτάξεις αλλού και όχι σε διακοπές στην Μύκονο για να γαμήσεις ή να σε γαμήσουν. Η αγάπη είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός.

Υπάρχει και κάτι το καλό στο να βλέπεις όλα αυτά… καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι όλος αυτός ο όμορφος κόσμος που μας παρουσιάζουν (και που οι περισσότεροι θα ήθελαν να μπουν) είναι ψεύτικος. Οι πραγματικές γυναίκες δεν είναι τα ξεκωλάκια που βλέπουμε στο χαρτί, στο γυαλί και στον δρόμο. Δεν είναι αυτές που ποζάρουν σε καλλιτεχνικές πόζες (στα τέσσερα λόγου χάρη) με την καλοχτενισμένη κωλοχωρίστρα τους σε κοινή θέα. Ούτε η μουνάρα που κοιτούσαμε να περνάει στον δρόμο επιδεικνύοντας προκλητικά τα προσόντα της  και ο περήφανος μαλάκας από δίπλα. Αυτές οι “γυναίκες” είναι απλά προϊόν αυνανισμού.

Οι πραγματικές γυναίκες είναι αυτές που όταν μας κοίταζαν, εμείς κοιτούσαμε τα αφηνιασμένα καπούλια της Μαρίας που βάφεται το πρωί σαν να πηγαίνει στα μπουζούκια. Μπορεί να μην είναι τέλειες, να μην κάνουν αποτρίχωση μόλις ξυπνήσουν, μπορεί να έχουν παραπάνω κιλά, να μην μας κάνουν ότι βλέπουμε στις ταινίες, το πρωί να ξυπνάνε άβαφες και αν είναι ποτέ δυνατόν να χέζουν… αν υπάρχει αγάπη όμως, στις κωλότριχες θα τα χαλάσουμε? Ανοίξτε τα μάτια σας. Η χοντρούλα στη γωνία σε γλυκοκοιτάζει! Ίσως να ξέρει καλύτερα να αγαπάει από την μουνάρα που σου θυμίζει τη Φαρμάκη και που θέλει να σου ρουφήξει το αίμα και να σε καταντήσει μουνόδουλο!

*Τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και ουδεμία σχέση έχουν με τηνπραγματικότητα που ζείτε.

Γιώργος

*από το κολο#1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.